Hjem  >  BLOG

Norge på verdenstoppen i knokkelbrudd

06.10.2015


Hvert år brekker 9 000 voksne nordmenn hoften og 15 000 opplever brudd i håndleddet. De aller fleste av dem er eldre norske kvinner. Bare i Kristiansand brekker 200 personer over 50 år håndleddet eller hoften i året. Eksperter forteller at majoriteten av disse bruddene skjer hos personer med osteoporose og at vi er faktisk på verdenstoppen når det gjelder lidelse av osteoporose.

Les mer

Posted av Kristian Jordansen

Vitamin K2 Styrker Beindannelsen og Beskytter Mot Åreforkalkning!

20.08.2015


Studier fra Universitetet i Oslo (UiO) viser til at vitaminet K2 styrker beinvevet ved betennelser og informerer videre om at de aller fleste vil ha god nytte av å få opp kroppens nivå av vitamin K2. I denne artikkelen viser de til flere gunstige effekter av K2 vitaminet. 

Les mer

Posted av Kristian Jordansen

Tilskudd av omega-3 med høyt innhold av EPA - kan hjelpe barn

18.06.2015


Alle foreldre ønsker at barna deres skal nå sitt største potensial! Som foreldre kan du hjelpe barnet ditt å nå sitt fulle potensial på skolebenken ved å støtte dem med et sunt kosthold og kosttilskudd. Forskere anbefaler foreldre å gi barna deres ett til to typer kosttilskudd for best ytelse, både sosialt og på skolebenken. 

Les mer

Posted av Kristian Jordansen

Unike Fettsyrer i Norsk Laks- og Selolje Gir Dobbel Helsegevinst

07.05.2015


Det har tidligere blitt oppdaget av norske og utenlandske forskere at både laks og sel, og spesielt de u-raffinerte oljene, gir en betydelig bedre effekt på hjerte- og karproblemer. I tillegg viser det seg at omega-3 status i blod og vev også er bedre i forhold til tradisjonelle kapsler av omega-3.

Bakgrunnen til dette har kun vært spekulasjoner, men nå viser det seg at japanske forskere kan ha funnet hemmligheten bak den norske lakseoljen. I norsk laks, sel og nordatlantisk fisk finnes det to helt unike omega-9 fettsyrer. De japanske studiene viser til at disse to spesielle fettsyrene, gir laks- og selolje en dobbel effekt på kolesterol, blodsukker, blodtrykk, insulinrespons og triglyseridverdier.

Les mer

Posted av Kristian Jordansen

Vitamin C og Betakaroten mot Demens

30.03.2015


I følge tysk undersøkelse kan det tyde på at inntak av Vitamin-C og betakaroten er viktig for personer med begynnende demens.

Les mer

Posted av Kristian Jordansen

Blåbær tilskudd reduserer blodtrykk og styrker immunforsvaret

23.03.2015


Etter et 6 uker langt, randomisert og placebokontrollert studie, ble det funnet flere positive egenskaper ved inntak av blåbær. Studiet bestod av 25 kvinner og menn i alder 18-50 år. Deltakerne konsumerte et daglig inntak av blåbærpulver (tilsvarende 250 gram bær), eller placebo. Hos de personene med for høyt blodtrykk, oppdaget forskerene at de som inntok tilskudd av blåbær reduserte blodtrykket. I tillegg ble det observerte at de som daglig inntok blåbærtilskudd fikk et sterkere immunforsvar. De naturlige drepercellene (NK-celler) fikk en økning på 4%, sammenlignet med de som fikk placebo.

Les mer

Posted av Kristian Jordansen

Dvergpalme ekstrakt er effektiv mot prostata problemer

16.03.2015


Dvergpalme ekstrakt har tradisjonelt blitt brukt til behandlig mot ulike former for urinveisplager, men først og fremst et naturmiddel som benyttes mot plager i forbindelse med forstørret prostate. Dvergpalme ekstrakten brukes av millioner av men over hele verden i den forbindelse av å forbredre tilstanden, samt forebygge forstørring av prostate.

Les mer

Posted av Kristian Jordansen

Studie om blåbær og oksidativt stress

05.03.2015


Kosttilskudd med konsentrert antocyaner fra for eksempel blåbær og solbær kan bedre kolesterolverdier, senke triglyseridnivå i blod og gi et mer stabilt blodsukker hos pasienter med diabetes Type II.  

Les mer

Posted av Kristian Jordansen

Høyere inntak av omega 3 fører til økt søvnkvalitet hos barn!

05.03.2015


Forskerne oppdagen en sammenheng mellom en bedre balance mellom omeg-3 (DHA) og omega-6 (arakidonsyre) førte til mindre søvnproblemer hos barn, men også at høyere blodverdier av omega-3 har en vital relasjon til høyere søvnkvalitet. 

Les mer

Posted av Kristian Jordansen

Spis mer tomater og reduser risikoen for hjerneslag!

04.03.2015


I følge en stor undersøkelse fra Finaland viser det seg at man aldri kan få nok av tomat, tomatpuré eller ketchup. Desto mer du spiser, desto lavere er riskoen for å bli rammet av hjerneslag. Over en i igjennsomsnittlig periode av 12 år har over 1000 finske men I aldermen 46-65 år blitt nøye observer. Det er blitt tatt blodprøver og resultatene var veldig klare.

Les mer

Posted av Kristian Jordansen

Boost vekttapet med Green Coffee!

17.11.2014


Green Coffee ekstrakt er et supplement og / eller mat produkt som er avledet fra grønne kaffebønner. For alle praktiske formål, har det en lignende kjemisk sammensetning til kaffebønner generelt, men har et mye høyere innhold av molekyler som kalles klorogensyre; et begrep som brukes for å referere til molekyler som har små fenoler bundet til en kininsyre gruppe.

Les mer

Posted av Kristian Jordansen

Hemmeligheten bak vektreduksjon

12.11.2014


GreenCoffee, ChiliBurner, Spirosan, Garcinia Cambogia og andre helsekostprodukter har en effekt – men det finnes ingen konkluderende vitenskapelige tester på at noen av disse eller andre helsekostprodukter i seg selv har en dramatisk vektreduserende funksjon. I seg selv har altså slike produkter begrenset effekt – men MÅTEN man bruker de på spiller en avgjørende rolle. Jeg kommer tilbake til hvordan man skal bruke slike produkter og faktisk oppnå en god effekt.

Les mer

Posted av Kristian Jordansen