Hopp til innholdet
Home » Blogg » 4 Mobilapper som hjelper deg å opprettholde en sunnere livsstil

4 Mobilapper som hjelper deg å opprettholde en sunnere livsstil

  • av
4 Mobilapper som hjelper deg å opprettholde en sunnere livsstil

Utallige mobilapper finnes for å kunne opprettholde en sunnere livsstil i hverdagen. Det kan være apper til trening og kosthold. En sunnere livsstil kan bidra med å gi deg et bedre forhold til deg selv. Å spise sunnere kan for eksempel forbedre humøret eller gi deg mer energioverskudd til andre ting. Det viktigste er å finne noe som kan tilpasse deg og din kropp. Vi er forskjellige, og det er viktig å finne noe som kan passe akkurat deg.

I disse tider ønsker alle bransjer å gå digitalt for å bygge en tilstedeværelse på nettet for å være tilgjengelig for så mange kunder som mulig. Et godt eksempel på en slik tilnærming er Igaming-industrien, hvor veletablerte tjenester som Unibet odds er tilgjengelig fra smarttelefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner for enhver entusiast. Det samme fungerer for livsstils- og skjønnhetsselskaper, som gjør sitt beste for å tilby apper som dekker kundens ethvert behov.

  1. Fitbit

Fitbit er en populær type aktivitetsbånd, som du kan koble til Fitbit-appen på smarttelefonen. Appen har ulike egenskaper og analyserer ut fra armbåndet du har tilkoblet til den. Her måles dine daglige skritt, hjerterytme og søvnmønster. Selv trappetrinnene du har gått, får den med seg. Dine fysiske aktiviteter måles i flere nivåer. Dette gjør at du kan sette mer relevante og konkrete målsettinger. For eksempel om hvilke sport og trening du skal drive på med i hverdagen. Fremgangen kan du selvsagt følge gjennom aktivitetsmåleren. Du kan kjenne deg mer motivert med en detaljert oversikt over dine egne prestasjoner.

I appen kan du også logge kostholdet ditt. Den enkle oversikten kan gjøres med strekkodeskanneren. Her kan du også følge med på sovemønsteret ditt, som også har en viktig innvirkning på den sunne livsstilen. I Fitbit-appen kan du også loggføre vekt for å kartlegge kaloriinntaket, samt forbrenningen. Fitbit er en folkefavoritt og selv Google har kjøpt selskapet.

  • My Diet Coach

En annen spennende app som kan være behjelpelig er My Diet Coach. Dette er en app til deg som trenger motivasjon eller det lille dyttet i riktig retning. Appen fungerer som en ekte trener slik at du holder deg forpliktet til målene dine. Her kan du blant annet lage din egen avatar, som skal representere deg. Du vil med tiden legge merke til at avataren endrer seg etter hvordan din form er. Enten det er at den går opp eller ned i vekt for å komme i form med deg. Det gjelder derfor fullføre målene du har satt deg i den virtuelle til den virkelige verden.

Videre så kan du legge inn påminnelser for deg selv. Slik kan du enkel holde deg oppdatert. Denne treneren fungerer mer som din egen virtuelle venn, som vil veilede deg underveis. Du vil derfor ikke føle at det er til ren kaloritelling. Dette kan være et fint tillegg for en sunnere livsstil.

  • Substitutions

Det kan være greit med ekstra apper som kan hjelpe deg når du skal ut å spise eller når du mangler ingredienser på kjøkkenet. Når du har dine primære apper, så er det greit med de som kan være med på å utfylle «hullene» for en sunnere hverdag. Substitution er en fin app å bruke når du mangler en ingrediens. Ofte kan det være at du har satt opp egne matplaner for alle dagene i ukene. Plutselig har du ikke den ingrediensen du trenger til det du skal lage. Da kan du søke opp matvaren du kan erstatte det med, som ikke påvirke kaloriinnholdet i retten.

  • Find Me Gluten Free

Find me gluten free passer utmerket til når du ønsker å spise ute. Dette trengs spesielt i tilfeller hvor du befinner deg på en reise. Spiser du glutenfritt, så kan appen hjelpe deg med å finne utav hvor de har glutenfri servering.