Hopp til innholdet
Home » Blogg » Derfor er Kiwi den nye superfrukten

Derfor er Kiwi den nye superfrukten

  • av
Derfor er Kiwi den nye superfrukten

Det er vel kanskje ikke til å stikke under en stol at de aller fleste av oss gjerne har en assosiasjon til appelsin når vi hører om naturlige kilder til C-vitamin. Visste du derimot at  Kiwi faktisk inneholder enda mer C-vitamin enn en appelsin, og inneholder større dose kalium enn en banan? Kiwi har derfor i de siste årene blitt gjort enda mer forskning på, og resultatene er svært interessante for alle opptatt av helse!

En vitaminbombe

Kiwien er nemlig en eksellent kilde til både vitaminer, mineraler og antioksidanter. Den inneholder mye E-vitaminer, som gir en anti-inflammatorisk effekt og er derfor svært god til å beskytte deg mot betennelser i kroppen. Frøene på innsiden av kiwien er også helsefremmende, og inneholder en omega 3-fettsyre som gir god beskyttelse mot hjerte- og karsykdommer. Den unike kombinasjonen av fiber og enzymer gjør at den er helt fantastisk for fordøyelsen samtidig som den gir den en ordentlig boost av vitaminer. I tillegg til dette, er de også lav i kalorier, har vært kjent for å være en god afrodisiak samtidig som den smaker helt vidunderlig.

Spis kiwi daglig

Flere helseeksperter råder deg derfor nå til å spise minst en kiwi daglig. Ettersom den har så store helsefremmende effekter er den også helt super for å holde hjernen i sjakk. Nyere forskning viser til og med at Kiwi er kan være med på å redusere kognitive sykdommer slik som demens. En kiwi om dagen kan derfor være med på å holde din mentale kapasitet på topp! I tillegg til dette er det også lurt å drive med daglig hjernetrim, i form av nettspill eller et hefte med sudoku.

Inspirasjon til gode retter med Kiwi

Internettet er ikke bare en super underholdningskanal, det er også en fantastisk informasjonskilde til gode matoppskrifter og inspirasjon. Vi har derfor samlet de beste menyen proppfull av gode matretter som inneholder Kiwi:

Eple og Kiwi smoothie

Hva med en nydelig vegansk vennlig forfriskende drikk? Denne smoothien inneholder vegansk yoghurt, eple, kiwi og nydelig spinat og blir en vitaminbombe perfekt til å ta med på farten!

Chia pudding med Kiwi

Denne chia puddingen er superlett å smelle sammen kvelden før og er perfekt som en sunn og proteinrik frokost før trening. Alt du trenger er chia frø, mandel melk, vaniljesukker, kiwi og honning!

Frisk kiwi og agurk salat

Denne grønne salaten blir et uimotståelig tilbehør til en hver middag! Den består av kiwi, agurk, en nydelig salatbase og fersk mynteblad. Et ekstra godt tips er å hive på noen valnøtter før servering. Garantert suksess!

Lime og kiwimarinert kylling

Denne oppskriften er en garantert suksess for alle som ønsker å tilsette litt ekstra spice til kyllingretten sin. Lag en nydelig kyllingmarinede med lime, koriander, ingefær, salt, kiwi, hvitløk og vann. Gjerne avslutt retten med å dandere med en nydelig kiwi-bit eller to

Ostekake toppet med kiwi

Hva er vel bedre enn å avslutte en god meny enn men en dessert? Og ingenting er vel deiligere enn en god kombinasjon av søtt og surt. Hvorfor ikke dandere din neste ostekake med litt kiwi-juice i ostekremen og toppe det med oppskjært kiwi? En garantert suksess for både store og små!