Hopp til innholdet
Home » Blogg » Ginseng hjelper mot det meste

Ginseng hjelper mot det meste

  • av
Ginseng

Ginseng er en plante fra Asia som har vært i bruk i flere tusen år. Det er kanskje verdens mest kjente naturlegemiddel og det er roten av planten som brukes. Gjerne som te eller i konsentrert form som piller. Den har mange bruksområder og få bivirkninger. Spesielt som oppkvikkende middel og mot uro og stress. Planten har vært kjent og brukt i åresvis i Norge og er lett å få tak i.

Ginseng – i generasjoner

Kosttilskudd som ginseng selges det mye av i Norge. Ginseng er spesielt kjent som energigivende og beroligende. Fordi den ikke har bivirkninger ved normalt bruk, er ginseng et supplement som har vært populært blant nordmenn. I Norge inntas den gjerne som te eller som piller/kapsler.

Noen av de påståtte effektene av ginseng skal være er å styrke immunforsvaret, gjøre deg mer konsentrert, øke blodtilstrømmingen til vitale organer og gi generell oppstemthet. Den skal kunne gjøre rekonvalesens kortere etter sykdom og operasjoner, kort sag: hjelpe mot det meste.

Tidligere I Norge var ginseng kanskje spesielt populært blant de som begynte å kjenne årene på kroppen og som ville kjenne seg litt piggere. Nå brukes ginseng av voksne i alle aldre og er mer å anse som en energidrikk.

Ginsengs mange bruksområder

Ginseng har også noen bruksområder som det snakke mindre høyt om. Det betyr ikke at ikke folk kjenner til det. Ginseng skal blant annet hjelpe på potensen og er derfor for en kjærlighetsdrikk å regne. Om det stemmer, kan vi ikke garantere for.

Ginseng kommer i ulike former og fra flere land i Asia så du finner den både som grønn, rød og hvit ginseng. Helsekost både i butikk og på nett er tradisjonelt sett en storselger av ginseng. Nå selges det også i butikk. Det er viktig å følge anbefalt dosering på pakken.

Ginseng – mer enn bare en plante

Fordi ginseng skal hjelpe mot så mye, virker den mer som en bevegelse enn bare en plante. Ginseng fremmer en aktiv livsstil med økende energi og fokus på det indre med økt velvære. Den skal også virke rensende og hjelpe mot sykdom.

Helsekost er en bransje som har vokst seg større og større i Norge. Utvalget i helsekostbutikker er økende med et bredt vareutvalg som ikke bare ed mat men også velværeprodukter. Enkelte steder får man også ferske varer i butikk som brød og enkle varmretter samt frukt og grønt.

Ginseng i alle former

Ginseng er lett å få tak i og du vil raskt kjenne en virkning. Derimot er ikke forskningen entydig på ginsengs effekt. Folk som tar ginseng er gjerne svært positive og mange ender med å ta ginseng resten av livet.

Helsekost er ikke lenger en obskur butikk innerst på senteret, men allemannseie på nett og i butikker. Folk er mer og mer bevisste på hva de spiser og opptatt av at ting skal være naturlig og økologisk. Derfor blir butikker som selger naturlige preparater mye mer brukt enn tidligere.