Hjem  »  Selolje

Tar vare på hjertet og helsen - mer effektiv omega 3 enn noen annen tran og fiskeolje.

"I spekket på Grønlandsselen er det høye konsentrasjoner av omega-3 fettsyrer. Selolje er eskimoenes oppskrift på et sunt hjerte, godt immunforsvar, godt kretsløp, myke ledd og vakker hud.
Det er dokumentert at molekylene i selolje er annerledes oppbygd enn i fiskeolje, og at mennesker utnytter selolje bedre enn fiskeolje under fordøyelsen. Dette er trolig grunnet i at selen er ett pattedyr."

Omega 3 Selolje har dokumentert positiv effekt på:

  • HJERTET OG BLODKAR
  • BLODSIRKULASJON
  • KOLESTEROLNIVÅET
  • BLODTRYKKET
  • IRREGULÆR HJERTERYTME
  • HUD OG RYNKER
  • LEDD- OG MUSKELPLAGER
  • ØYNE OG SYN
  • ADHD
  • IMMUNFORSVARET

Rapport utført for Fiskeridirektoratet

Interessen for marint kosthold er sterkt økende i markedene. Denne sterke trenden kan sees i sammenheng med økt fokusering på helse og et helseriktig kosthold.

Fokuseringen på uheldige sider ved kjøttproduksjon har forsterket denne trenden.

Effekter av Omega-3 fettsyrer har vært grundig studert siden Bang og Dyrberg gjorde interessante studier på Grønland først på 70-tallet. Studiene antydet at det var lite hjerteinfarkt, hjerneslag og sukkersyke blant grønlandske eskimoer som hadde et meget høyt inntak av Omega-3 fettsyrer fra fisk og sjøpattedyr sammenlignet med dansker. Eskimoenes kosthold inneholdt lite mettet fett til tross for et meget høyt totalt fettinntak. Kosten til grønlandske eskimoer inneholdt i gjennomsnitt 14 gram Omega-3 fettsyrer pr 3000 kcal, som tilsvarer 5-10 gram Omega-3 pr.dag. Dette skyldes hovedsakelig et gjennomsnittlig inntak av 0,4 kg. sel- og hvalkjøtt pr.dag. [1]

Kliniske undersøkelser tyder på at fettsyresammensetningen i selolje har en meget positiv effekt på leddbetennelser, psoriasis, Krohn’s syndrom og rytmeforstyrrelser i hjertefunksjonen.

[1] Ole-Lars Brekke, Prøveforelesning, NTNU, 17. mars 2000.

Kilde: Rapport utført for Fiskeridirektoratet mars 2001 av Bedriftskompetanse AS

Lev et lengre og friskere liv med verdens reneste Omega 3 fra selolje

På slutten av 70-tallet oppdaget forskere at hjerte- og karsykdommer så å si var fraværende plant eskimoer (Inuitter). Det ble raskt fastslått at god helse skyldtes et sunt kosthold. Spesielt var det inntaket av selolje i kosthold som ga seg positive utslag. Leger anbefaler mennesker i alle aldre å ta seloljetilskudd. Seloljens egenskaper er gunstige for hjerte- og karsykdommer, og har egenskaper som er bra for hud og ledd, kan hjelpe mot infertilitet, depresjoner av ulike typer, dysleksi, ADHD (hyperaktivitet), autisme, schizofreni, høyt alkoholkonsum, demens, kronisk tretthet..

Omega 3 Selolje er natur- og dyrevennlig

Omega 3 Selolje er utvunnet fra grønlandsel, som ikke står på listen over truede dyrearter. Kapslene er testet for dioksiner og pcb, og tilfredsstiller EU sine kvalitetskrav.

Hvorfor selolje kontra fiskeolje?

Selolje er forskjellig fra fiskeolje. Noen fiskeoljer inneholder blant annet mer omega-3 fettsyrer enn selolje. Selolje inneholder imidlertid mindre DHA og mer DPA (dokosapentaensyre) enn fiskeolje. Selolje ble valgt i studien, fordi man tror at omega-3 fettsyrene i selolje er lettere tilgjengelig for komponenter involvert i betennelse enn omega-3 fettsyrene i fiskeolje. Dette kan forklares slik:

I fiske- og selolje foreligger det meste av fettet som triacylglyserol, som i hovedsak består av tre fettsyrer bundet til et glyserolmolekyl. I fordøyelsen spaltes to av fettsyrene av fra triacylglyserol molekylet ved hjelp av ulike enzymer (lipaser), slik at to frie fettsyrer og en fettsyre bundet til et glyserolmolekyl (monoacylglyserol) suges opp fra tarmkanalen. Hos fiskeolje sitter omega-3 fettsyren i midten og lipasene spalter av de ytterste fettsyrene. Se figur av triacylglyserol med spalting av fiskeolje:

Fiskeolje:
Hos selolje sitter omega-3 fettsyrene i en av endene og lipasene spalter som beskrevet over, men resultatet blir litt forskjellig. Se figur av triacylglyserol med spalting av selolje:

Selolje:
I tarmcellene gjenopprettes så triacylglyserolet, hovedsakelig med fettsyrene i sine opprinnelige posisjoner. Triacylglyserolene transporteres så videre i blodet. I løpet av transporten rundt i kroppen vil lipaser spalte av omega-3 fettsyrene, som blant annet skal brukes i produksjonen av fosfolipider. Fettsyrer fra fosfolipider danner komponenter (eikosanoider) som regulerer betennelse prosessen. Dersom det er omega-3 fettsyrer som frigjøres fra fosfolipidene dannes betennelsesdempende eikosanoider. Fordi omega-3 i triacylglyserol fra fiskeolje sitter i andre posisjoner enn omega-3 i triacylglyserol fra selolje, tror man at omega-3 fra selolje er mer tilgjengelig for inkorporering i fosfolipider. Dette er også hypotesen bak de gode resultatene i forsøkene med selolje, selv om en direkte mekanisme for at omega-3 fra selolje utnyttes bedre enn fra fiskeolje ikke er dokumentert per i dag.

Kilde. http://nifes.no/omega-3-fra-selolje-er-bra/

Omega 3 selolje

Innhold per kapsel (500 mg) 498,5 mg naturlig selolje
1,5 mg naturlig fokoferol (vitamin E) Kapsling Gelatin, glycerol, renset vann
Fettsyrer Total omega-3: 23,3 % (116,2 mg)
EPA 7% (34,9 mg)
DHA 9% (44,9 mg)
DPA 4,1% (20,4 mg)

Energi
5 Kcal/kapsel

Fritt for gluten
Fritt for melkesukker /lactose
Fritt for kunstige søtningsstoffer
Fritt for konserveringsmidler
Fritt for kunstige fargestoffer
Fritt for GMO stofferJA TAKK!


Send meg en gratis startpakke med Selolje! Jeg betaler kun porto 39,-

Du er ikke forpliktet til å kjøpe noe, men du blir abonnent. Ønsker du ikke å motta flere pakker fra oss, gir du oss beskjed enten pr telefon eller ved epost til vår kundeservice, innen 2 uker etter mottatt prøvepakke og vi avslutter ditt abonnement. Som abonnent får du Selolje hver andre måned. Totalpris pr. forsendelse er 298,- inkludert porto. Dette utgjør kun 149,- per mnd. Frist for avbestilling er 2 uker etter mottatt pakke og du finner opplysninger om fristen på din faktura.