Hopp til innholdet
Home » Blogg » Slik kan du spare opp til en sunnhetsreise

Slik kan du spare opp til en sunnhetsreise

  • av
4 Mobilapper som hjelper deg å opprettholde en sunnere livsstil

Det er mange måter å bli en sunnere versjon av seg selv på. Et nytt år betyr jo også at flere ønsker å bli sunn, og derfor er det mange som er på utkikk etter gode alternativer. Det er selvsagt en rekke ting du kan gjøre i hverdagen for å oppnå dette, som å trene, ha et godt kosthold og sette av tid til deg selv. Hvis du vil ta det til et nytt nivå, og ha noe helt spesielt du kan se frem til, så kan du jo dra på en sunnhetsreise.

Bli et bedre menneske på reisen

En slik reise kan komme i mange former. Du kan for eksempel dra på en meditasjons-retreat i et tempel, eller på en camp, og bruke dagene dine til å komme i kontakt med ditt indre. Du kan også dra på en kulturell sunnhetsreise der du backpacker gjennom Sør-Amerika, og opplever nye kulturer og oppskrifter for å bli et bedre menneske. Det kan med andre ord variere stort, ettersom sunnhet har en stor sammenheng med deg som person, og hva du liker å gjøre.

Finansiering av reisen

En slik reise kan være det perfekte for deg som person, men det er klart at det kan bli dyrt. Det finnes mange måter man kan gjøre reisen billig på, men det vil uansett bli noen utgifter. For å få denne reisen til å gå rundt kan man spare litt ekstra i hverdagen, eller ta opp et lån som kan dekke utgiftene. Det finnes mange gode lån man kan søke om på nett, og her er det vanligst å ta forbrukslån. Dette er penger man kan låne til forbruk, altså det du trenger å finansiere i hverdagen. Det finnes lån uten sikkerhet, som man kan søke om. Da er det viktig at man leser seg godt opp på vilkårene, og at man har en tydelig plan for nedbetaling. Lån er en god måte å finansiere det man har lyst til å gjøre, så lenge man har råd til å betale det man skylder.

Spar i hverdagen

I tillegg til lån kan man også bruke en rekke metoder for å spare penger i hverdagen. Her er det mye å spare. Bare ved å være litt obs på hva man bruker penger på, og ved å finne ut hva som er de mest økonomiske valgene kan man spare mye penger på kort tid. Det er gjerne mindre hverdagskjøp som tar størst del i økonomien til mange. Dersom man har en reise eller noe annet hyggelig å se fremt til kan det være lettere å gjøre disse økonomiske valgene. Du kan for eksempel spare mye på matbutikken, ved å kutte ut kleskjøp og dersom man går eller sykler istedenfor å kjøre bil eller kollektiv.

Å bruke tid på seg selv, og å reise med venner kan ha positiv påvirkning på helsen. Dette er aktiviteter som kan koste en del, men som kan finansieres med noen små økonomiske tak. Dessuten er det en investering i deg selv, og det gir minner for livet.