Hjem  »  Vitamin C

Vitamin C er ofte brukt som et kosttilskudd for å redusere symptomer for vanlig forkjølelse. Vitamin C bidrar til å styrke immunsystemets normale funksjoner.

"Vitamin C er nødvendig for vekst, utvikling og reparasjon av alle kroppens vevsceller. Vitamin C er involvert i mange kroppsfunksjoner som dannelsen av kollagen, absorpsjon av jern, immunsystemet, sårhealing, og opprettholdelse av brusk, ben og tenner." - Synnøve, Stavanger

Vitamin C har i tillegg følgende dokumenterte egenskaper:

  • Bidrar til normal psykologisk funksjon
  • Bidrar til å redusere tretthet og utmattelse
  • Bidrar til normal energiomsetning
  • Bidrar til nervesystemets normale funksjon
  • Bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for blodkarenes, knoklenes, bruskens, tannkjøttets, tennenes og hudens normale funksjon

Forskning på Vitamin C og Rød Solhatt

Studier viser at man ved å spise Vitamin C regelmessig kan redusere risikoen for å få forkjølelse med inntil 50%. I tillegg kan inntak av Vitamin C ved forkjølelse redusere sykdomsperioden med 8-14%.
En studie viser at det er en 58% redusert risiko å få influensa ved regelmessig inntak av Rød Solhatt. Studien viser dessuten at sykdomsforløpet forkortes med 1,4 i forhold til testpersoner som ikke inntok Rød Solhatt regelmessig.

Vitamin C

Vitamin C er nødvendig for vekst, utvikling og reparasjon av alle kroppens vevsceller. Vitamin C er involvert i mange kroppsfunksjoner, inkludert dannelsen av kollagen, absorpsjon av jern, immunsystemet, sårhealing, og opprettholdelse av brusk, ben og tenner.

Vitamin C er en av mange antioksidanter som kan beskytte mot skader forårsaket av skadelige molekyler som kalles frie radikaler, samt giftige kjemikalier og forurensende stoffer som sigarettrøyk. Frie radikaler kan bygge opp og bidra til utvikling av sykdommer som kreft, hjertesykdom, og leddgikt.

Vitamin C er ikke lagret i kroppen (overskytende beløp utskilles), så overdose er ikke en bekymring. Men det er likevel viktig og ikke overskride den øvre grensen på 2000 milligram per dag for å unngå magesyke og diaré.

Studier viser at man ved å spise Vitamin C regelmessig kan redusere risikoen for å få forkjølelse med inntil 50%. I tillegg kan inntak av Vitamin C ved forkjølelse redusere sykdomsperioden med 8-14%.

Vitamin C er i stand til å være både en antioksidant og pro-oksidant, avhengig av hva kroppen trenger. Denne mekanismen gjør at Vitamin C kan tjene en rekke funksjoner i kroppen.

Vitamin C fanger frie radikaler i kroppen. Det fylles opp med antioksidantenzymer, og blir ofte brukt som et referanselegemiddel i forskningen av antioksidanter. Strukturen i Vitamin C gjør at den kan virke nevrologisk og bedre depresjon, så vel som at den samhandler med bukspyttkjertelen og modulerer kortisol. Ved å beskytte testiklene fra oksidativt stress, kan Vitamin C også bevare testosteronnivå.

Hos overvektige og hos røykere, kan Vitamin C føre til økt blodgjennomstrømming. Studier har vist at regelmessig inntak av Vitamin C kan gi økt energi og minsket utmattelsesfølelse. Vitamin C kan øke sexlysten hos både menn og kvinner.

Forskningsrapporter

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22153532
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21622825
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21552645
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14743545
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22677357
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12208645
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20688474

Vitamin-C og betakaroten mot demens

I følge tysk undersøkelse kan det tyde på at inntak av Vitamin-C og betakaroten er viktig for personer med begynnende demens.

Oksidativ stress spiller en stor rolle for utviklingen av Alzheimer´s. Tyske forskere har nå funnet ut at elder mennesker med mild form for demens, har betydelig lavere blodverdier av vitamin c og betakaroten sammenlignet med friske eldre.

Studiet, som er publisert i "Journal of Alzheimer´s Disease", påpeker at det kan være mulig og både forebygge og bremse utviklingen av Alzheimer´s ved å øke inntaket av antioksidatene vitamin-C og betakaroten. I følge forskerne, kan lave verdier også være en indikator samt en mulig risikofaktor for utvikling av lidelsen. Undersøkelsen viser nå funnet av sammenhengen mellom demens og lave blodverdier av Vitamin-C og betakaroten, men at det er for tidlig å si med sikkerhet om det også kan være en årsaksfaktor.

Betakaroten - som også kan omdannes til vitamin-A i kroppen, er et av de fargestoffene man finner i planter og spesielt i grønnsaker og frukt. Gulrøtter er kanskje det mest kjente betakaroten kilden, for de fleste.

Kilde:
"Dietary Antioxidants and Dementia in a Population-Based Case-Control Study among Older People in South Germany". Arnim et al., Journal of Alzheimer´s Disease, Vol. 31, Number 4, 717-724.

Vitamin C Rød Solhatt

100% naturlig kosttilskudd som kan styrke immunforsvaret
- 30 kapsler
- Kvalitetsprodukt fra naturen

Dosering: Ta 1 kapsel daglig. Tygges. Anbefalt dosering bør ikke overskrides. Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost.

Oppbevaring:Tørt, lukket og utilgjengelig for barn.

Ingredienser: Vitamin C (askorbinsyre), rød solhatt (Echinacea purpurea), kapselskall (gelatin), antiklumpemiddel (trikalsium fosfat), fortykningsmiddel (magnesiumsalter av fettsyrer).

Innhold pr. Anbefalt døgndose 1(kapsel): 200 mg Vitamin C, 200 mg Rød Solhatt Ekstrakt

Fritt for gluten
Fritt for melkesukker /lactose
Fritt for kunstige søtningsstoffer
Fritt for konserveringsmidler
Fritt for kunstige fargestoffer
Fritt for GMO stofferJA TAKK!


Send meg en gratis startpakke med Tay-Yan! Jeg betaler kun porto 39,-

Du er ikke forpliktet til å kjøpe noe, men du blir abonnent. Ønsker du ikke å motta flere pakker fra oss, gir du oss beskjed enten pr telefon eller ved epost til vår kundeservice, innen 2 uker etter mottatt prøvepakke og vi avslutter ditt abonnement. Som abonnent får du Vitamin C hver andre måned. Totalpris pr. forsendelse er 398,- inkludert porto. Dette utgjør kun 199,- per mnd. Frist for avbestilling er 2 uker etter mottatt pakke og du finner opplysninger om fristen på din faktura.