Hopp til innholdet
Vitaminer

Vitaminer

Vitaminer er et nyttig supplement uansett hvor variert du spiser. Det er utfordrende å få i seg alt man trenger og i riktig mengder fra mat alene. Med et supplement slipper du å bekymre deg. Skal du endre kosthold og livsstil trenger du ikke ta hensyn til at du ikke får i deg nok av det ene og det andre. Du kan spise ensidig om det er det som skal til for å spise mindre og samtidig få i deg SLT du trenger.

Vitaminer i
alle former

Næring til kroppen er noe alle må ha. Med et vitamin supplement slipper du å bekymre deg for at du ikke får i deg riktig næring. De finnes i alle former og i en rekke ulike smaker.

Idag får du vitaminer i de fleste former og smaker. I vann, som gummibjørner eller i pulverform som kan blandes i alt. Pass på at du får i deg nok og pass også på at du ikke får i deg for mye.

Ofte kan det ta måneder eller år, før man oppdager at man har vitaminmangel. Plagene er relaterte til hvilket vitamin du mangler. Spesielt gjør mangelen på lys året rundt, at man i Norge lett kan få mangel av vitamin D.

Sørg for å få i deg nok vitaminer

Det skal mye til å få i seg nok

Selv personer med svært variert kosthold kan slite med vitaminmangel. Med jevnlig tilføring av vitaminer kan vi sørge for at kroppen ikke mangler noe. I helsekostbutikker har de ofte et bredt utvalg og kan fortelle deg hvilke produkter som virker best.

Helsekost er en bransje som stadig vokser og er idag enkelt å finne både i fysisk form og på nett. Slike butikker har ofte et bredt sortiment og noe for enhver mangel og skramme. Mye får du ikke tak i andre steder og fokuset er gjerne på naturlige råvarer. Dessuten har de ofte favorittdrikken din – uten koffein og usunne tilsetningsstoffer.

En naturlig del av hverdagen

I mylderet av kostholdsråd, er det ikke alltid lett å vite hva du skal velge. En ny dag, et nytt råd. Sørg for å spise variert og lag maten selv så vet du hva som er i den. Spis rent og i moderate porsjoner.

Næring til kroppen er noe av det vi bruker mest tid på i løpet av en dag. Lag maten selv så vet du akkurat hva som er i den. Unngå blandingsprodukter, og krydre heller selv. Om du lager maten selv og spiser ubehandlede produkter er du godt på vei mot et sunt kosthold og du vil merke forskjellen umiddelbart.

Kosthold handler om mer enn bare å bli mett

Du er hva du spiser, sies det. Og det er utrolig hva du kan oppnå med et balansert kosthold og nok vitaminer. Du vil føle deg lettere til sinns, sove bedre og få bedre konsentrasjon.

Helsekost og et variert kosthold går hand i hånd for at du skal få et helsemessig optimalt kosthold. Det er også verdifullt om du ønsker å følge et spesielt kostregime en periode eller har allergier eller matintoleranse. Også om du bare ønsker å redusere kaloriinntaket betraktelig, får du tak i alt dette og mer, på samme sted.